Om oss

Jema Rådgivning undersöker, analyserar och utreder inom kultur- och samhällssektorn

Vi är ett undersöknings- och analysföretag med fokus på kultur, samhälle, flerspråk och integration. Sedan starten 2004 har vi gjort kultur-och biblioteksundersökningar för ett antal av Sveriges största städer och regioner. Därutöver har vi även gjort utredningsuppdrag inom både kultur- och hälsoområdet.

Jema Rådgivning har varit pionjärer när det gäller att genomföra undersökningar på andra språk än svenska och vi har genomfört flerspråkiga kultursamtal i bland annat Malmö och Botkyrka.

Vi är ett nätverksföretag vilket innebär att vi till varje projekt knyter till oss medarbetare som är specialister inom respektive område. Vi har också tillgång till intervjuare som behärskar ett mycket stort antal språk.

Vårt arbetssätt innebär att vi har jämförelsevis låga fasta kostnader vilket leder till att vi kan erbjuda en attraktiv prisnivå.

Verksamheten bedrivs från kontor i Stockholm och Helsingborg. VD för Jema Rådgivning AB är Roland Fransson som är jur. kand. och diplomerad från IHR.

Roland Fransson har tidigare varit avdelningschef på Temo (numera Ipsos) och har även varit verksam inom Sveriges Advokatsamfund.